Close

5 prosince, 2018

Výhody RFID technologie



Jaké jsou výhody RFID  technologie ve srovnání s tradičním  čárovým kódem?

Čip, neboli RFID TAG, je vlastně mikroprocesor s pamětí, ve kterém je uloženo jedinečné sériové číslo. RFID tagy jsou trvanlivé, pružné, odolné proti oděru, odolné vůči rozpouštědlům a mají vynikající výkon při čtení a zápisu dat. Upozorňujeme, že všechny pasivní RFID čipy mohou fungovat pouze při teplotách od: -25 až 85°C.

1. RFID tag je odolný proti silnému znečištění

Tradiční papírové čárové kódy jsou náchylné k poškození nebo znečištění, a to může mít vliv na správnou identifikaci / informaci objektu. RFID tag používá elektronické čipy k ukládání informací a je chráněn před vnějším znečištěním.

Čárový kód lze snadno zmanipulovat – k jeho nevýhodám patří jednoduché kopírování, špatné zabezpečení tajných informací. Naproti tomu RFID tag používá elektronický čip k ukládání informací a jejich data mohou být chráněna heslem / kódováním a jeho obsah nelze tak snadno změnit.

2. Velká kapacita paměti RFID tagu

Jednorozměrný čárový kód má omezenou kapacitu a maximální kapacita dvojrozměrného čárového kódu je pouze 3 000 znaků. Ve srovnání s čárovým kódem je kapacita RFID tagu mnohem větší a v současnosti splňuje potřeby zvyšování objemu ukládaných informací a zvýšení rychlosti zpracování informací.

3. RFID  může identifikovat více čipů najednou

Čárový kód lze skenovat pouze po jednom a čárový kód musí být blíže k čtečce. Naproti tomu RFID využívá rádiové vlny pro výměnu dat. RFID čtecí zařízení mohou současně identifikovat více RFID tagů na dálku a zpracovávat a předávat informace prostřednictvím počítačové sítě.

4. RFID je základním kamenem „Internetu věcí“ 

Čárový kód nelze po vytištění změnit. RFID používá k ukládání informací elektronické čipy, které vám kdykoli umožní zaznamenávat informace o vaší položce /výrobku . Informace lze snadno přidávat, měnit a odstraňovat. Prostřednictvím počítačové sítě, RFID může Váš výrobní podnik a prodejní podniku propojit. RFID technologie umožňuje podniku zajistit si v reálném čase aktuální informace o produktu v procesu výroby, přepravy a prodeje , dále realizovat transparentní řízení produktu.

Pokud hledáte konkrétní RFID produkt, rádi Vám pomůžeme a poradíme s výběrem. Kontaktujte nás na: andres@acssolution.cz. 


Warning: Use of undefined constant continue2 - assumed 'continue2' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /web/htdocs/www.bezkontaktnicip.cz/home/www/wp-content/themes/layerswp/core/helpers/post.php on line 78

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /web/htdocs/www.bezkontaktnicip.cz/home/www/wp-content/themes/layerswp/core/helpers/post.php on line 80